Show menuClose menu

SAAPUMINEN  

 
Rokua Geoparkin alueelle voi saapua melkeinpä millä kulkuneuvolla tahansa! Uusimpana lisänä on kauan toivottu Rokuan kansallispuiston kautta kulkeva bussivuoro.  

Tältä sivulta löydät tietoa Rokua Geopark –alueen saavutettavuudesta. Rokua Geoparkin alueelle ja kohteisiin pääsee:

RGPalue.png
Joukkoliikenteellä Oulun ja Kajaanin suunnista

Rokua Geoparkin kuntakeskuksiin Muhokselle, Utajärvelle ja Vaalaan on helppo saapua sekä junalla että bussilla. Vuoroja kulkee Oulun ja Kajaanin välillä päivittäin useita, ympäri vuoden. Lisäksi Oulun ja Muhoksen välillä kulkee Oulun paikallisliikenteen bussi (linjat 40 ja 41).

Nyt myös Rokuan kansallispuisto on saavutettavissa julkisin yhteyksin arkisin 5.6.-6.8.2023 ja viikonloppuisin 5.6.-1.10.2023 Oulun ja Kajaanin suunnista. Matka-aika sekä Oulusta että Kajaanista Rokualle on noin puolitoista tuntia.

Pysähtymispaikkoina Rokualla ovat Kuntokeskuksentien, Matkaparkin ja Rokuanhovin pysäkit. Kuntokeskuksentien pysäkki sijaitsee Rokua Health & Spa -hotellin edessä. Matkaparkin pysäkki sijaitsee Kuntoraitin alkupäässä sijaitsevalla pysäköintialueella. Rokuanhovin pysäkki sijaitsee Rokuanhovintien päässä, noin 200 metriä hotellilta.

Tarkemmat tiedot kesän 2023 yhteyksistä Rokualle on kuvattu alla.

Tarkista yhteyksien hinnat, maksutavat, lähtöajat ja pysäkit Matkahuollon sivuilta ja VR:n sivuilta. Matkahuollon Reitit ja Liput -sovelluksella voi suunnitella koko matkan lähtöpaikasta päätepaikkaan ja ostaa kerralla liput niin kaukoliikenteeseen, juniin kuin lähi- ja paikallisliikenteeseen. Sovellus huomioi eri liikennevälineet ja reittivaihtoehdot. 

Rokualle kulkevaa linja-autoyhteyttä liikennöi Oulaisten Liikenne Oy. Linja-autoon mahtuu kyytiin kaksi polkupyörää, ja niille varataan ja maksetaan paikat bussilipun oston yhteydessä Matkahuollon nettisivuilla. VR sallii pyörien kuljettamisen InterCity-junissa.

 

Joukkoliikenneyhteys Oulun ja Rokuan kansallispuiston välillä 

Matka Oulun ja Rokuan välillä taittuu vuorosta riippuen joko bussilla tai juna-bussi -yhdistelmällä. Aikataulut ovat voimassa arkisin 5.6.-6.8.2023 ja viikonloppuisin 5.6.-1.10.2023.

Oulusta Rokualle lähtee suora linja-autovuoro maanantaista perjantaihin klo 8.20 ja 18.25 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin klo 16.30. Lisäksi Oulusta lähtee klo 10.03 Vaalaan juna, jolta on lauantaisin ja sunnuntaisin vaihtoyhteys Rokualle kulkevaan linja-autoon.

Rokualta Ouluun lähtee suora linja-autovuoro maanantaista perjantaihin klo 16.10 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin klo 11.40. Lisäksi Rokualta lähtee maanantaista perjantaihin klo 9.45 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin klo 17.55 linja-auto, jolta on vaihtoyhteys Vaalasta Ouluun kulkevaan junaan.

 

Joukkoliikenneyhteys Kajaanin ja Rokuan kansallispuiston välillä

Kajaanin suunnasta Rokualle ja takaisin pääsee vaihdollisilla yhteyksillä. Vaihdollisiin yhteyksiin sisältyy vaihto linja-auton ja junan tai toisen linja-auton välillä. Vaihtopaikka riippuu vuorosta. Aikataulut ovat voimassa arkisin 5.6.-6.8.2023 ja viikonloppuisin 5.6.-1.10.2023.

Kajaanista maanantaista perjantaihin klo 14.32 ja 17.36 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin klo 9.17 lähteviltä junilta on vaihtoyhteys Rokualle kulkevaan linja-autoon. Vaihtopaikkoina ovat Vaalan rautatieasema (Kajaanista M-P 14.32 ja LS 9.17 lähtevät junat) tai Utajärvi (Kajaanista M-P 17.36 lähtevä juna). Utajärvellä vaihto edellyttää siirtymistä rautatieasemalta kirjaston edessä olevalle linja-autopysäkille.

Rokualta maanantaista perjantaihin klo 9.45 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin klo 11.40 ja 17.55 lähteviltä linja-autoilta on vaihtoyhteys Kajaaniin kulkevaan junaan. Vaihtopaikkoina ovat Vaalan rautatieasema (Rokualta M-P 9.45 ja LS 17.55 lähtevät linja-autot) tai Utajärvi (Rokualta LS klo 11.40 lähtevä linja-auto). Utajärvellä vaihto edellyttää siirtymistä kirjaston edessä olevalta linja-autopysäkiltä rautatieasemalle. Lisäksi Rokualta maanantaista perjantaihin klo 16.10 lähtevältä linja-autolta on vaihtoyhteys Kajaaniin kulkevaan linja-autoon Utajärven keskuspysäkillä.

 

Autolla

Valtatie 22 Oulun ja Kajaanin välillä kulkee Rokua Geopark -alueen poikki, Muhoksen, Utajärven ja Vaala kuntakeskuksien vierestä. Autolla tavoitat helpoiten Rokua Geoparkin syrjäisemmätkin kohteet, kuten Manamansalon saaren Oulujärvellä.

 

Patikoiden

Oulun Sankivaaran ja Rokuan kansallispuiston välillä on vajaan 100 kilometrin mittainen vaellusreitti Tervareitistö, jonka voi kulkea osissa tai yhdistää julkiseen liikenteeseen.

 

Pyöräillen

Oulun seudun pyöräilyn pääreitti numero 8 kattaa reitin Oulusta Muhokselle. Muhokselta pyöräilyä voi jatkaa maanteitä pitkin. Oulusta Rokualle kulkeva Oulujokilaakson Tervareitistö soveltuu maastopyöräilyyn.

Kajaanin suunnalta voi pyöräillä maanteitä pitkin molemmin puolin Oulujärveä. Pohjoispuolella kulkee valtatie 22, ja etelästä saapuminen tapahtuu Vuolijoen kautta.

 

Veneillen

Oulujoki toimii vesistöreittinä Oulusta Muhokselle saakka. Matkaa tälle välille kertyy noin 35 kilometriä. Lue lisää Muhoksen kunnan sivuilta

Rokua Geoparkin itäinen osa koostuu Oulujärven Niskanselän alueesta. Merellinen Oulujärvi sopii veneilyyn erinomaisesti. Katso Niskanselän alueen satamat Vaalan kunnan nettisivuilta.

 

Lentäen lähemmäksi

Lähimmät lentokentät sijaitsevat Oulussa ja Kajaanissa. Lentokentiltä on bussiyhteys kaupunkien keskustaan. Lisäksi paikallistaksit ovat käytettävissä.