Tutustu palveluihimme

Aikamatka-näyttely Koivussa ja Tähdessä

Muhoksen Koivu ja Tähti kulttuurikeskuksessa oleva pysyvä Aikamatka-näyttely kertoo Rokua UNESCO Global Geopark alueen maiseman syntytarinan aina kallioperän ensimmäisistä kehitysvaiheista viimeisimpään jääkauteen, harjumuodostumien syntyyn ja jääkauden jälkeiseen ihmisasutuksen ja eliöstön leviämiseen seudulle. Näyttely alkaa kulttuurikeskuksen aulasta Oulujokilaaksoon sijoittuvista tarinoista. Kirjaston lukusalin puolella syvennytään ensin Oulujoen syntyyn ja jokilaakson geologiaan, jota kautta siirrytään ihmisasutuksen historiaan. Varsinaisen päärakenteen muodostaa sylinterin muotoinen aikajana, jossa on kerrottu keskeisten maisemapiirteiden syntyhetket. Sylinterin sisällä astutaan nykymaisemaan Oulujoen Lemmenpolun varteen. Sylinterin sisällä voi virtuaalilaseilla kokea myös menneet maisemat (VR-lasit otetaan käyttöön, kun epidemiatilanne sen sallii). Näyttely päättyy kosketusnäyttöön, jonka kautta Rokua Geopark alueen käyntikohteisiin ja matkailupalveluihin voi tarkemmin tutustua. Linkistä löydät kulttuurikeskuksen aukioloajat. 

Siirry sivuille »

Kankarin Taidehuvila

Kankarin Taidehuvila on viehättävään entiseen kyläkouluun perustettu taidegalleria ja ateljee. Se sijaitsee luonnonkauniilla paikalla Kankarin kylässä, Oulujärven läheisyydessä. Kankarin Taidehuvilassa pidetään nimekkäinen taiteilijoiden näyttelyitä ja järjestetään myös maalaus- ja litografiakursseja. Voit käydä tutustumassa pysyvään näyttelyyn ympäri vuoden.

Siirry sivuille »

Taidegalleria Terttu Jurvakainen

Taidegalleria Terttu Jurvakainen sijaitsee Muhoksen keskustassa. Gallerian toimintaan kuuluu perinteeksi muodostunut kesänäyttely, joka kestää kesäkuun alkupäivistä elokuun loppuun saakka. Kesänäyttelyssä on esillä laaja ja monipuolinen kokoelma Terttu Jurvakaisen omaa maalaustaidetta. Mukana on myös joukko vierailevia taiteilijoita, modernia kuvanveistoa, keramiikkaa ja lasitaidetta.

Siirry sivuille »