Tutustu palveluihimme

Aikamatka-näyttely Koivussa ja Tähdessä

Muhoksen Koivu ja Tähti kulttuurikeskuksessa oleva pysyvä Aikamatka-näyttely kertoo Rokua UNESCO Global Geopark alueen maiseman syntytarinan aina kallioperän ensimmäisistä kehitysvaiheista viimeisimpään jääkauteen, harjumuodostumien syntyyn ja jääkauden jälkeiseen ihmisasutuksen ja eliöstön leviämiseen seudulle. Näyttely alkaa kulttuurikeskuksen aulasta Oulujokilaaksoon sijoittuvista tarinoista. Kirjaston lukusalin puolella syvennytään ensin Oulujoen syntyyn ja jokilaakson geologiaan, jota kautta siirrytään ihmisasutuksen historiaan. Varsinaisen päärakenteen muodostaa sylinterin muotoinen aikajana, jossa on kerrottu keskeisten maisemapiirteiden syntyhetket. Sylinterin sisällä astutaan nykymaisemaan Oulujoen Lemmenpolun varteen. Sylinterin sisällä voi virtuaalilaseilla kokea myös menneet maisemat (VR-lasit otetaan käyttöön, kun epidemiatilanne sen sallii). Näyttely päättyy kosketusnäyttöön, jonka kautta Rokua Geopark alueen käyntikohteisiin ja matkailupalveluihin voi tarkemmin tutustua. Linkistä löydät kulttuurikeskuksen aukioloajat. 

Siirry sivuille »

Kankarin Taidehuvila

Kankarin Taidehuvila on viehättävään entiseen kyläkouluun perustettu taidegalleria ja ateljee. Se sijaitsee luonnonkauniilla paikalla Kankarin kylässä, Oulujärven läheisyydessä. Kankarin Taidehuvilassa pidetään nimekkäiden taiteilijoiden näyttelyitä ja järjestetään myös maalaus- ja litografiakursseja.

Siirry sivuille »

Aikamatka-näyttely Utajärven Torimakasiinissa

Utajärven Aikamatka-näyttelypiste sijaitsee historiaa huokuvassa Torimakasiinissa Utajärven keskustassa. Tässä näyttelypisteessä syvennytään koko Rokua Geoparkin maiseman syntytarinan lisäksi erityisesti Rokuan kansallispuiston ainutlaatuiseen luontoon. Virtuaalilasien avulla voi katsoa 360-asteen mallinnoksia alueella vallinneista menneistä maisemista. Näyttelytilat sijaitsevat yläkerrassa, jonne pääsee kesäisin alakerran Tötteröbaarin aukioloaikojen mukaisesti.

Tötteröbaari avoinna 5.6.-6.8.2023:

MA-LA klo 11-19

SU klo 11-18

Siirry sivuille »

Aikamatka-näyttely Vaalan kirjastossa

Vaalan kirjaston Aikamatka-näyttelypisteellä pääsee syventymään etenkin Oulujärven maiseman syntytarinaan ja historian eri vaiheisiin. Näyttelypisteen virtuaalimaailmassa voi tutustua koko Rokua Geopark -alueen menneisiin maisemiin miljardien vuosien takaa aina nykypäivään saakka. Kirjaston henkilökunta voi opastaa VR-lasien käytössä. Näyttelyyn pääsee tutustumaan kirjaston aukioloaikojen mukaisesti.

Siirry sivuille »