Show menuClose menu

Geopark-viikko 29.5.–5.6.2023


#rokuageopark 
#geoparkviikko
#geoparkviikko2023

Rokua Geoparkissa vietetään jälleen perinteistä, vuosittaista ja kaikille avointa Geopark-viikkoa maanantaista maanantaihin 29.5.–5.6.2023. Kesän käynnistävä tapahtumaviikko kokoaa yhteen seudun monipuolisia luonto- ja kulttuurielämyksiä ja palveluita helposti tutustuttaviksi. Geopark-viikkoa vietetään samaan aikaan myös muissa Suomen ja Euroopan Geopark-kohteissa.  

Viikon aikana Rokua Geoparkin alueella avataan uusi käyntikohde Vaalan Kankarissa, tutustutaan alueen kotiseutuhistoriaan, taiteillaan Manamansalossa ja seikkaillaan Oulujoella. Ohjelmassa on myös omatoimisia kesänviettovinkkejä Rokua Geoparkin luonto- ja kulttuuriympäristöön. 

Tapahtumaviikon päätteeksi ja koululaisten kesäloman kunniaksi juhlistetaan kesällä avautuvaa suoraa bussiyhteyttä Oulusta Rokualle retkipäivän merkeissä.  

Katso koko päiväkohtainen ohjelma alta ja poimi omat suosikkisi. Hyödynnä myös alueen yritysten Geopark-viikon tarjouksia! Tervetuloa retkeilemään ja nauttimaan kesän elämyksistä! 

HUOM. Muutokset ohjelmaan ovat mahdollisia.

 

TARJOUS koko viikon ajan 
Nauti Rokuan kansallispuiston luonnosta fatbiken selästä 

Rokuan Lomahuvilat tarjoaa Geopark-viikon ajan fatbike-pyöriä vuokralle alennushintaan 25 €/kerta, vuokrauksen kesto 1–6 tuntia. Pyöriä on saatavilla rajoitettu määrä. Varaa pyörä: 050 569 4773 (whatsapp tai soitto). Pyörien noutopiste on kylpylähotelli Rokua Health & Spa:n läheisyydessä. Ohjeen noutoon ja maksuun saat varauksen yhteydessä. Pyörävuokraan kuuluu kypärä ja kartta. 

 

MAANANTAI 29.5. 

Retkeile omatoimisesti jääkauden muokkaamissa maisemissa 
Rokua Geoparkin alueelta löytyy lyhyitä, helppokulkuisia reittejä, jotka sopivat perheen pienimpienkin kanssa kuljettaviksi. Kokeneille retkeilijöille käyvät haastavammat reitit, joiden varrella voi viipyä vaikka yön yli. Rokua Geopark on myös polkujuoksijoiden ja maastopyöräilijöiden suosiossa. Tutustu tarkemmin nettisivuillamme ja Outdooractive-palvelussa

Liimanninkosken luontopolku Oulujoen varrella Muhoksella (1,4 km). Helppokulkuinen luontopolku lehtojensuojelualueella sopii luontomaiseman ja kulttuuriympäristön ystäville. Reitin varrella on vanha perinnetila ja virtaava koski. Eväät voi ottaa mukaan laavulla nautittavaksi, sinne saakka pääsee myös lastenrattailla. 

Oulujoen Lemmenpolku Muhoksella (2,2 km). Oulujoen jylhiä maisemia ja geologisia kohteita. Luontopolku kulkee yhteen suuntaan reilun 2 kilometrin matkan. Polulle pääsee Montan leirintäalueelta tai Pyhäkosken voimalaitoksen vierestä. Korkeuseroja, sopii normaalikuntoiselle. Useita levähdys- ja nuotiopaikkoja. Tämän polun lähtöpaikoille pääsee bussilla Oulusta. 

Makkaraniemen reitti Manamansalossa (9 km). Helppokulkuinen ympyräreitti Oulujärven kauniissa maisemissa. Polku kulkee osittain korkealla rantatörmällä, osin mäntymetsässä, mutta sillä ei ole jyrkkiä nousuja tai laskuja. Reitille pääsee hyvin Manamansalon leirintäalueelta. 

Laajanlammen luontopolku Vaalassa (6 km). Keskivaativa reitti vie Laajalammen laavun ja nuotiopaikan kautta Pirttilammen taukopaikalle, josta voi halutessaan jatkaa vielä Suonperän autiotuvalle saakka. Osa polusta on pitkospuuta. Reitin varrella on frisbeegolfrata. 

Rokuan Keisarinkierros Rokuan kansallispuistossa (noin 20 km). Tällä reitillä koet monipuolisen luonnon, niin dyynit, supat, suppalammet, harjurinteet kuin jäkälämatot. Kierroksen varrella ovat Suomen syvin luonnontilallinen suppa ja Pookivaaran palovartijan torni. Kierros sopii myös polkujuoksijoille tai yön yli retkeksi. 

RokuaGeopark_Liimanninkoski s2.jpg
Liimanninkosken luontopolku sopii myös perheen pienimmille. Kuva: Harri Tarvainen / Rokua Geopark.

 

TIISTAI 30.5. 


Klo 9-14
Aikamatka Rokua Geoparkiin  
Koivu ja tähti -kulttuurikeskus, Muhostie 2, Muhos 

Kulttuurikeskuksessa pääsee nopeasti ja helposti aikamatkalle Rokua Geoparkin maisema-alueille ja niiden syntyhistoriaan Aikamatka-näyttelyssä. Virtuaaliympäristö havainnollistaa todentuntuisesti Rokua Geoparkin alueen syntyä, muodostumista, monipuolista luontoa ja kulttuuriympäristöä. Aikamatka tehdään VR-lasien avulla. Paikalla on Rokua Geoparkin alueen asiantuntijoita neuvomassa lasien käytössä ja kertomassa alueesta. Virtuaalinäyttely oheisopasteineen on helposti saavutettavissa myös pyörätuolilla tai lastenvaunuilla. 

aikamatka vr.png
Aikamatka-näyttelyssä voi matkustaa ajassa taakse päin jopa 2,6 miljardia vuotta! Kuva: Vesa Krökki / Rokua Geopark
 

Klo 11 
Lehmien laitumelle lasku 
OSAO, Matokorventie 175, Muhos 

Luvassa iloisia kesätunnelmia, kun Oulun seudun ammattiopiston opetusnavetan lehmät lasketaan kesälaitumelle Muhoksen Matokorvessa.  

 

Klo 15–16
Yhdessä-teoksen otusten esittely
Kirkkosaaren silta, Muhos

Yhdessä-teos valmistui Kirkkosaaren uudelle sillalle osin yhteistyössä opiskelijoiden ja asukkaiden kanssa. Virallisia avajaisia vietetään kesäkuussa, mutta Geopark-viikon kunniaksi kuvataiteilija Pia Hentunen esittelee teosta sekä sen mielenkiintoista valmistusprosessia. Teoksessa pääsevät esille monet merkittävät Geopark-alueen otukset. Mistä inspiraatiota saatiin? Miten teosta työstettiin? Miksi hyönteiset ovat niin kiehtovia? Tule kuulemaan ja tutustumaan milloin vain tunnin aikana!

HUOM! Kirkkosaaren sillan päällystystyöt ovat vielä kesken, mutta tapahtuma pystytään kuitenkin toteuttamaan. Kokoontuminen tapahtumaan on Kirkkosaaren puolella sillan läheisyydessä. Mahdollisia pysäköintipaikkoja on Muhoksen kirkon p-alue noin 500 metrin päässä, Kirkkosaaren hautausmaa parin sadan metrin päässä ja Kirkkosaaren uimarannan p-alue sillan vieressä.

 

Klo 16–n.17
Rauhoittava metsähetki 
Lähtö Kirkkosaaren sillalta klo 16, Muhos

Vietetään yhdessä pieni lempeä hetki metsän siimeksessä kiireiltä rauhoittuen. Sopii hyvin myös ensi kertaa metsämeditaation menetelmiin tutustuvalle. Lyhyitä kävelyitä ja helppoja harjoitteita Kirkkosaarella. Vaatetus sään mukaan. Seuranasi luontoliikunnan aikuisopiskelija Susan.


 

KESKIVIIKKO 31.5. 

Keskiviikkona vietetään avoimien ovien päivää Rokua Geoparkin muutamissa kulttuurikohteissa. Tule tutustumaan alueemme paikallishistoriaan sekä upeaan arkkitehtuuriin!
 

Klo 11–15 
Muhoksen kirkko avoinna
Kirkkotie 3, Muhos 

Vuonna 1634 valmistunut Muhoksen kirkko on Suomen vanhin ympärivuotisessa käytössä oleva puukirkko. Yhdessä Utajärven ja Säräisniemen kirkkojen kanssa se edustaa merkittävää puurakenteisten kirkkojen arkkitehtuuria Oulujokilaakson alueella. Lisätietoja Muhoksen kirkosta.


RokuaGeopark_muhoksen kirkko s.jpg
Muhoksen kirkko. Kuva: Harri Tarvainen / Rokua Geopark.


Klo 11–15 
Muhoksen kotiseutumuseo avoinna 
Muhostie 17, Muhos 

Vanha lainajyvämakasiini seisoo jykevänä Tikkalanmäellä. Museossa on laajasti esillä alueen museoesineitä ja muistiinmerkittyä kansantietoutta. Pihapiirissä on avoinna myös Muhoksen ensimmäinen paloasema ja vanha paloauto. Lisätietoja Muhoksen kotiseutumuseosta.
 

Klo 11–15 
Utajärven kirkko avoinna 
Kirkkotie 5, Utajärvi  

Tutustu Utajärven upeaan puukirkkoon. Vuonna 1762 valmistunut hirsirakenteinen ns. pohjalainen tukipilarikirkko on harvinaisuus, jollaisia on säilynyt vain 12 kappaletta. Lisätietoja Utajärven kirkosta.
 

Klo 11–15 
Utajärven kotiseutumuseo avoinna 
Kirkkotie 5, Utajärvi 

Vanhassa jyvämakasiinissa toimiva kotiseutumuseo esittelee kotitalouksissa pääasiassa ennen sotia käytettyjä talonpoikaisesineitä. Museon aarteita ovat myös Särkijärven kylän Kurimon rautaruukin pienoismalli ja tarkasti vanhan mallin mukaan rakennettu 13-metrinen koskivene pihakatoksessa. Lisätietoja Utajärven kotiseutumuseosta.
 

Klo 11–15  
Säräisniemen kirkko avoinna  
Ylikyläntie 15, Säräisniemi, Vaala 

Säräisniemen kirkko on vuonna 1781 valmistunut puinen ristikirkko. Se rakennettiin Säräisniemen pitäjään korvaamaan Rappasotien aikana tuhoutunutta Manamansalon kirkkoa, sillä matka seuraavaksi lähimpään kirkkoon Paltaniemelle oli pitkä ja Oulujärven ylittäminen vaarallista. Lisätietoja Säräisniemen kirkosta.


 

TORSTAI 1.6. 
 

Klo 12–18 
Kankarin Taidehuvilan avoimet ovet   
Kankarintie 99, Kankari, Vaala  

Tervetuloa viihtymään taiteen keitaassa upeassa kulttuuriympäristössä! Kauniissa hirsihuvilassa pääsee tutustumaan kuvataiteilija Ben Allal Ayadin ateljeeseen sekä entisen kyläkoulun tiloihin. Pihagalleriassa on käsin solmittuja BerberArt-mattoja, Paola Suhosen suunnittelemia Ivana Helsinki –malliston tuotteita sekä kahvitarjoilua. Tutustu tarkemmin Kankarin Taidehuvilan nettisivuilla.

30242.jpg
Kankarin Taidehuvila. Kuva: Kankarin Taidehuvila.


Klo 16 
Kankarin Isokiven avajaiset 
Isokiventie, Kankari, Vaala 

Tule mukaan Rokua Geoparkin uuden käyntikohteen avajaisiin! Oulujärven pohjoispuolella on lukuisia kallioperästä lohjenneita ja jäätikön kuljettamia siirtolohkareita, joista näyttävin on tämä 6 metriä korkea ja 11 metriä leveä siirtolohkare Väätäjänniemellä Kankarin kylässä. Avajaissanat lausuvat Tiina Koski-Tulppo Kankarin kyläyhdistyksestä ja Mikko Kiuttu Rokua UNESCO Global Geoparkista. Tilaisuus alkaa neljältä pysäköintiä varten avatulla sorasteella, josta on lyhyt kävely kivelle. Paljastuksen jälkeen omatoiminen siirtyminen Kankarin Taidehuvilalle. 

Ajo-ohjeet Isollekivelle: käänny valtatie 22:lta Väätäjänniementielle ja kulje sitä noin 1,8 kilometriä. Käänny sitten oikealle Isokiventielle. 200 metrin jälkeen saavut Isokiven p-paikalle.

 

 

PERJANTAI 2.6. 
 

klo 12-14 
Avoimet ovet Rokuan kansallispuiston Pookivaaralla Pookin pirtillä 

Tervetuloa tutustumaan Rokuan kansallispuiston uuteen Pookin Pirtin vuokratupaan. Paikalla kansallispuiston henkilökuntaa. Mehutarjoilu.  

Pookin pirtille voi saapua omatoimisesti Pookivaaran pysäköintialueelta, kävelyä noin kilometri. Pysäköintialue sijaitsee Utajärven Salmisentieltä Rokuan leirikeskuksen jälkeen vasemmalle erkanevalla metsäautotiellä. Mikäli haluaa pidemmän retkeilyn, voi omatoimisesti kiertää koko 4,9 kilometrin pituisen Pookin polun.

Rokua_pookivaara_s.jpg
Pookivaaran näkötornista voi ihailla kauniita maisemia. Kuva: Harri Tarvainen / Rokua Geopark.
 

Klo 10–14 
Lintutorniopastus Muhoksen Matokorven lintutornilla
Matokorventie 309, Muhos 

Tervetuloa lintutorniopastukselle Muhoksen Matokorven lintutornille. Kesäisen peltoalueen linnuista tornilla kertoo Liminganlahden luontokeskuksen opas Joni Partanen. Oppaalla on mukanaan lainattavia kiikareita sekä kaukoputki, jolla vierailijat pääsevät myös katselemaan.  Tornilta on mahdollista havaita pesiviä peltoalueen lajeja, kuten kuoveja ja töyhtöhyyppiä. Mahdollisesti tuulihaukka tai jokin suohaukkakin tekee ohilennon tornista ja ruokokerttuset saattavat säksättää lähistöllä. Opas on paikalla lintutornilla perjantaina klo 10–14. Tornille pääsee Muhokselta Tyrnävälle kulkevan tien 827 kautta sekä kulkemalla Muhoksen keskustan liikenneympyrästä noin neljä kilometriä etelän suuntaan.  

 

Tutustu omatoimisesti myös muihin Rokua Geopark –alueen lintutorneihin: 
 

Ahmasjärven lintutorni, Ahmas 
Linturannantie, 91660 Ahmas 

Ahmasjärven rannat ovat ruovikoituneita, ja siellä voikin tavata runsaasti vesilintuja ja kahlaajia. Järveä ympäröiville pelloille kerääntyy toisinaan suuria kurki- ja joutsenseurueita. Lintutornin yhteydessä on myös yleinen kota ja ulkokäymälä. 
 

Kuvajan lintutorni, Vaala 
Metsälammentie, Vaala 

Kuvajan lintutorni sijaitsee upean Rumala-Kuvaja-Oudonrimpien suoalueella Oulujärven länsipuolella. Kuvajan suoalue on useiden harvinaisten vesilintujen, kahlaajien ja petolintujen suosiossa, joskin sieltä löytyy myös lukuisia yleisempiä kosteikkojen lintulajeja. Petolinnuista maa- ja merikotkat sekä kalasääski ovat mahdollisia vieraita. Myös muuttohaukan tiedetään pesivän ylitse pääsemättömillä suoalueilla. 
 

Nurmenniemen lintutorni, Manamansalo 
Manamansalontie 4039, Manamansalo

Nurmenniemen lintutorni sijaitsee useiden kilometrien pituisen kultahiekkojen hiekkarannan länsipäässä, Manamansalon saarella, keskellä aavaa Oulujärveä. Matalien lahtien lajistojen lisäksi Nurmenniemi tarjoaa mielenkiintoa myös Oulujärven laajojen järvenselkien houkuttelemilla lajeilla. Merikotkan tai meriharakan voi täällä nähdä sisäveden äärellä, lisäksi räyskä, lapintiira ja karikukko kuuluvat tyyppilajistoon. 

 

LAUANTAI 3.6. 
 

Klo 10–14/15
Koe Joen Tarina -retki
Montta Active Camping, Kieksintie 209, Muhos 

Unohtumaton retkipäivä! Retkellä tutustut Oulujoen kauniisiin maisemiin ja historiaan pyörän selästä sekä joelta käsin meloen. Miten jokeen liittyvät terva, Lohilordit, tukit ja Aarne Ervi? Lähtö Montan leirintäalueelta, jonne pääsee helposti myös bussilla suoraan Oulusta. Kesto noin 4–5 tuntia. Hinta 105 € / hlö sis. fatbike, melonta ja opastus sekä pienet retkieväät. Opas ohjaa melonnan tekniikassa. Tutustu tarkemmin ja ilmoittaudu keskiviikkoon 31.5. mennessä Active Camping Montan verkkokaupassa.  
 

Klo 15–20 
Elämyksiä Oulujoella -kesäkauden avaus Hartikan Kartanon Pihkakodalla
Hartikan Kartano, Väliojantie 110, Muhos 

Viihdy ilta Oulujoen upeissa rantamaisemissa ja nauti herkut sekä virvokkeet tunnelmallisessa kotakahvilassa. Vuokrattavana kajakkeja ja SUP-lautoja hintaan 5 €/30 min. Rannan tuntumassa kiertää elämyksellinen luontopolku, jossa voit tutustua Oulujoen historiaan. Tapahtumaan vapaa pääsy. Kerrothan tulostasi mahdollisuuksien mukaan ennakkoon: info@hartikankartano.fi tai whatsapp 044 054 5352. Tutustu tarkemmin Hartikan Kartanoon.
P.S. Kannattaa seurata myös Hartikan Kartanon somekanavilta (Facebook ja Instagram) ajankohtaisia tapahtumapäivityksiä. Yllätysohjelmaa saattaa olla luvassa... 
 

RokuaGeopark_melonta oulujoki M.jpg
Melontaa Oulujoella. Kuva: Harri Tarvainen / Rokua Geopark.

 

SUNNUNTAI 4.6. 
 

Klo 13–16 
Löydä Laitasaari  
Piilopaikka, Muhos 

Laitasaari on perinteikäs vanha kylä, joka on tunnettu nimen perusteella Limingan käräjäkirjoissa jo 480 vuotta sitten eli ajalla ennen Muhosta. Useat henkilöt ovat paneutuneet kylän tapahtumiin ja tehneet sen historiasta selvitystyötä. Laitasaaren nimen tiimoilta on myös ollut paljon olettamuksia siitä, missä paikka on oikeasti sijainnut. Näiden historiallisten tarinoiden kunniaksi järjestetään Geopark-viikolla avoin vierailumahdollisuus Laitasaaren Piilopaikkaan. Tervetuloa kuuntelemaan tarinoita, pohtimaan asioita puolesta ja vastaan sekä viettämään viikonloppua hyvässä seurassa, lempeässä tunnelmassa. Pihalla voi paistaa makkarat sekä tehdä retken Koivu ja tähti -sadun maisemissa.

Pysäköinti Wanhan Tyllin pihalla (Ketolanojantie 499), josta noin 200 metrin matka luontopolkua pitkin Piilopaikkaan. Piilopaikan isäntänä toimii Kaarlo Mertaniemi. 

 

MAANANTAI 5.6. 

Rokua Geopark -viikko huipentuu maanantaina 5.6., jolloin kauan odotettu bussiyhteys Rokualle avautuu! Myös Manamansalossa tapahtuu, kun maataidetyöpajassa luodaan upeita taideteoksia.


Klo 8.20–9.45 
Ensimmäinen suora bussiyhteys Oulusta Rokualle! 
Lähtö Oulun linja-autoasemalta

Oulusta Rokuan kansallispuistoon kulkee kesän ajan uusi suora vakiovuoro viikon jokaisena päivänä. Kesän ensimmäinen suora vuoro lähtee maanantaina 5. kesäkuuta klo 8.20 Oulun linja-autoasemalta. Hyppää kyytiin ja vietä päivä kansallispuistossa! Matka-aika on noin puolitoista tuntia. Bussiliput voit ostaa Matkahuollon nettisivuilta. Paluuvuoro Rokualta Ouluun lähtee klo 16.10 ja on perillä Oulussa klo 17.35. Poimi alta ohjelmavinkkejä Rokua-päivään. Lounastaa voi esimerkiksi Rokua Health & Spa –hotellissa


Klo 10–12 ja 13–15 
Opastettu kävelykierros Lianjärvelle 
Lähtö Rokua Health & Spa –hotellin edestä 

Tämä helppokulkuinen ja pienimmillekin retkeilijöille sopiva kierros kulkee kumpuilevilla jäkäläkankailla, mäntymetsän keskellä, jääkauden muokkaamalla harjulla. Noin 3 kilometrin mittainen retki vie uudelle päivätuvalle Lianjärven rannalle ja sieltä takaisin hotellille. Seuranasi kulkee Rokua Geoparkin geotieteilijä Mikko Kiuttu, jolta kuulet kiehtovia yksityiskohtia jääkauden muokkaamasta maisemasta.  '
 

Koko viikon ajan 
Nauti Rokuan kansallispuiston luonnosta fatbiken selästä 

Rokuan Lomahuvilat tarjoaa Geopark-viikon ajan fatbike-pyöriä vuokralle alennushintaan 25 €/kerta, vuokrauksen kesto 1–6 tuntia. Pyöriä on saatavilla rajoitettu määrä. Varaa pyörä: 050 5694773 (whatsapp tai soitto). Pyörien noutopiste on kylpylähotelli Rokua Health & Spa:n läheisyydessä. Ohjeen noutoon ja maksuun saat varauksen yhteydessä. Pyörävuokraan kuuluu kypärä ja kartta. 
 

klo 13–15
Kalevalainen perinnekylä avoinna
Puukkolanniementie, Ahmas, Utajärvi

Ahmas on täynnä perinteitä ja mystiikkaa. Ahmaksen kylässä on kautta aikain asunut runonlaulajia sekä kansanparantajia, joiden tarinat ovat tuttuja kansalliseepoksestamme Kalevalasta. Näitä muinaisia tarinoita voi muistella metsän keskellä Kalevalaisessa perinnekylässä, jonka Ahmaksen kyläseura on rakentanut. Kierrettävän metsäpolun varrella on muun muassa Runonlaulajien pirtti, vanhoja aittoja ja Lucian silta.

Perinnekylästä pääsee Tervareitistön patikointireittiä pitkin Rokualle. Matkaa kertyy noin 7 kilometriä. Mikäli liikut bussilla ja haluat vierailla perinnekylässä ja sen jälkeen patikoida Rokualle, voit jäädä bussin kyydistä Ahmastien ja Rokuantien risteyksessä ja kävellä siitä noin 2,5 kilometriä tietä pitkin perinnekylään.


Klo 14–20 
Kylpyläporeita & saunomista 
Rokua Health & Spa Hotel

Virkisty altaissa ja supisuomalaisessa saunassa. Rokua Geoparkin kuvankaunis luontomaisema avautuu suoraan kylpylän ikkunoista. Geopark-viikon kunniaksi hotelli tarjoaa kylpyläkäynnin maanantaina 5.6. tutustumishintaan 10 €/aikuiset ja 6 €/lapset 4–14 vuotta. Tutustu tarkemmin Rokua Health & Spa Hotellin nettisivuilla.
 

Koko päivän ajan 
Kiipeä majaan, kuuntele metsän ääniä 
Rokua Health & Spa Hotel

Tasapainottele huojuvalla sillalla, testaa hyppimistä kuin orava ja kiipeä Pihkan majaan! Ahveroisen lammen kiertävä Pihkan temppurata on vapaasti käytössä. Perheen pienimmille Temppurata-kartta maanantaina 5.6. Geopark-viikon kunniaksi veloituksetta Rokua Health & Spa Hotellin vastaanotosta.  
 

Klo 11–15 
Maataidetyöpaja Manamansalossa  
Peurapolun kammin edusta, Manamansalo,
tapaaminen Manamansalon Portilla klo 11, Manamansalontie 3187.

Tutustutaan yhdessä Peurapolun kulttuurihistoriaan ja sen tarinoihin! Työpajassa tuotetaan maataideteoksia luonnon omista materiaaleista, jotka eivät vahingoita ympäristöä vaan ne maatuvat ja palaavat takaisin osaksi luontoa. Teokset pyritään säilyttämään siten, että ne olisivat Manamansalon kävijöiden, asukkaiden ja mökkiläisten ilona ainakin kesän yli. Työpaja soveltuu kädentaidoista kiinnostuneille, luonnossa kulkijoille, lapsille, nuorille, kenelle vain uusista kokemuksista kiinnostuneelle. Osallistuminen ei vaadi aiempaa kokemusta taiteen tekemisestä. Paikan päälle voi tulla myös seuraamaan työskentelyä, vaikka ei itse osallistuisikaan tekemiseen.

Työpajan vetää taiteilija ja kuvaamataidon opettaja Tiina Ala-Opas. Tuothan mukanasi työvälineitä, esim. oksasakset, lapion, puutarhalapion, puukon ja/tai lankaa osien sitomista varten. Autojen pysäköinti Manamansalon Portille. Maataidealueen maasto on pehmeää hiekkakangasta eikä polku sovellu liikuntarajoitteisille. Manamansalon kyläyhdistys keittää kammilla nokipannukahvit. Manamansalon Portilla on omakustanteinen lounas kello 12.30–13.30. Voit myös ottaa mukaan omia eväitä tai paistaa makkaraa kammilla. 

RokuaGeopark_Manamansalo_NikoLaurila s.jpg
Manamansalon upeaa hiekkarantaa Oulujärvellä. Kuva: Niko Laurila.