Show menuClose menu

Rokua Geopark

OULUJOKI  |  ROKUA  |  OULUJÄRVI

Löytöretkellä Pohjolan luonnossa

vuoden retkikohde_logo.png

SUOMI | ENGLISH | DEUTSCH | cn中文

Löytöretkikauppa

Jääkauden jäljillä -rengasreitit

Viikko-ohjelma

Tekemistä

Majoitus

Käyntikohteet ja nähtävyydet

Kokous- ja juhlapalvelut

Ravintolat ja kahvilat

Myymälät

Muut palvelut


Psst! Vierailitko hiljattain Rokua Geoparkin alueella Vaalassa, Utajärvellä tai Muhoksella?

Auta meitä kehittämään Rokua Geoparkin matkailupalveluja vastaamalla lyhyeen kyselyyn! Voit samalla osallistua arvontaan,taikaloora.jpeg jossa palkintona on yhden yön majoitus hulppeassa Taikalooran Villa Salmon -mökissä Oulujärven rannalla Vaalassa.

Klikkaa kyselyyn tästä

Vastaaminen vie vain hetken, ja kaikki vastaukset ovat anonyymejä. Kyselyn avulla saamme arvokasta tietoa alueemme matkailun kehittämisen tueksi.

Kysely on avoinna 24.6.-31.7.2022.

Kiitos jo etukäteen vastauksestasi 💙

Kuva: Taikaloora

Rokua Geopark - retkeilijän unelmakohde

Rokua Geopark tarjoaa ainutlaatuisia luontoelämyksiä ja monipuolisia palveluja ympäri vuoden! Oulujokilaakson, Rokuan ja Oulujärven maisema-alueista muodostuva Rokua Geopark on kiehtova kokonaisuus, jossa elottoman ja elollisen luonnon sekä ihmisen toiminnan vuorovaikutussuhteet muodostavat arvokkaan, läpi vuosituhansien jatkuneen kertomuksen.

Rokuan kansallispuisto ja lukuisat luonto- ja kulttuurikohteet tarjoavat ainutlaatuisen luontoelämyksen kaikentasoisille retkeilijöille. Monimuotoisesta luonnosta pääsee nauttimaan kaikkina vuodenaikoina monin eri tavoin! Alueella on kattava retkeilyreittien verkosto sekä monia yrityksiä, jotka tarjoavat opastusta ja välineitä luonnossa liikkumiseen ympäri vuoden. Tutustu yritystemme tarjoamiin elämyksiin Löytöretkikaupassamme tai suunnittele oma retkipäiväsi Rokua Geoparkissa!

Rokuanvaara valittiin yleisöäänestyksessä Suomen parhaaksi retkikohteeksi 10 upean finalistin joukosta vuonna 2018. Alueen retkeilyreitit tarjoavat vaihtoehtoja sekä aloitteleville patikoijille että kokeneemmille konkareille. Tutustu reitteihin.

Olemme mukana Sustainable Travel Finland -ohjelmassa! Haluamme tarjota entistä enemmän vastuullisia palveluja sekä paikallisille asukkaille että kotimaisille ja kansainvälisille vieraillemme. Lue lisää vastuullisen matkailun edistämisestä Rokua Geoparkissa.

nettisivumainos kankarin taidehuvila.png

info_kuva.jpg

 

Suomen ensimmäinen Global Geopark -alue

Rokua Geopark on Suomen ensimmäinen matkailualue, joka on saanut UNESCO Global Geopark -statuksen. UNESCO on Yhdistyneiden Kansakuntien järjestö, jonka Global Geopark -kohteeksi pääsevät ainoastaan kohteet, joilla on ainutlaatuinen geologinen perintö. Global Geoparkeissa edistetään myös kestävää kehitystä, tutkimusta ja oppimista sekä kulttuuriperinnön jatkumoa toimimalla yhteistyössä paikallisten yritysten ja toimijoiden kanssa. Rokua Geopark on UNESCO Global Geopark -ohjelman lisäksi jäsen Euroopan ja Maailman Geopark -verkostoissa.

Jokaisella UNESCO Global Geoparkilla on oma teemansa. Rokua Geoparkin teema on jääkausi. Jääkauden perintö yhdistyy Rokua Geopark -alueen erityislaatuiseen kallioperän kehityshistoriaan. Geologia on vaikuttanut monin tavoin myös alueen elollisen luonnon kehittymiseen ja asutuksen leviämiseen. Rokua Geopark on pohjoisimpia kohteita yhdessä Islannin ja Norjan Geoparkien kanssa maailman yli 160 UNESCO Global Geoparkista.

Rokua Geopark koostuu kolmesta maisema-alueesta: Oulujokilaaksosta, Oulujärvestä sekä Rokuan harju- ja dyynialueesta. Ne muodostavat yhtenäisen yli 1300 km2 laajuisen aluekokonaisuuden. Alue alkaa Muhokselta, noin 20 km päässä Oulusta, ja jatkuu siitä noin 90 km päähän Oulujärvelle. Jääkauden perintö ja alueen kehityshistoria näkyy Rokua Geoparkin luonnossa esimerkiksi korkeina dyyneinä, syvinä suppina, laajoina suoalueina, upeina hiekkarantoina sekä valkean jäkälän peitossa olevina kangasmetsinä. Tutustu tarkemmin!

Rokua Geopark -alueen geologinen syntytarina on muovannut alueen maaperää ja ilmastoa myös lähiruoan tuotantoon sopivaksi. Geopark-alueella tuotetaankin nykyisin ainutlaatuista lähiruokaa, GEOfoodia, joka on vahvasti sidoksissa alueen geologiseen perintöön. Ympäristö ja matkailu linkittyvät Geofood-tuotteissa siten saumattomasti toisiinsa.

Lataa Rokua Geopark -mobiilisovellus:

app_store.png google_play.png 

 

Selaa Rokua Geopark -lehteä tästä!